Yamaguchi heer en meester in eigen huis

Judoka’s langedijk houden koppositie

LANGEDIJK - Afgelopen zondag, 8 februari 2008 was Judovereniging Yamaguchi uit Langedijk gastheer van de 4de ronde van de Westfriese Jeugd Judo Competitie (http://www.wfjc.nl). In deze competitie judoën verschillende jeugdige judoka’s tegen elkaar. De judoka’s van verschillende gewichten komen van judoverenigingen uit Noord-Holland. Yamaguchi verdedigde de koppositie dus de verwachtingen waren hoog gespannen.

De eerste wedstrijd was tegen Hajime uit Alkmaar, helaas hadden er wat judoka’s afgezegd waardoor ze maar met een half team op de mat stonden. De eerste pot werd een gelijkspel maar daarna lieten de judoka’s van Yamaguchi zien waarom ze bovenaan staan, met prachtige punten en goed judo werd er van Hajime gewonnen met 13-5.

De 2de wedstrijd moest Yamaguchi tegen Salomons uit Zaandam, deze staan op de 2de plaats dus dit zou een zware wedstrijd worden. De judoka’s lieten ook in deze wedstrijd zien dat ze hun mannetje stonden, en na negen spannende wedstrijden was het 12-6 voor Yamaguchi.

De 3de wedstrijd was tegen Hikewake uit Hoogwoud. De wedstrijd begon met twee verliespartijen maar hierna werd er orde op zaken gesteld, hierdoor werd ook deze wedstrijd met ruime cijfers gewonnen, uiteindelijk werd het 11-7 voor Yamaguchi.

Door deze drie overwinningen werd de koppositie versterkt en kan het team het kampioenschap bijna niet meer verspelen. Op 8 maart is de slotronde, dan moet er van de drie wedstrijden er één gewonnen worden en dan is Yamaguchi kampioen.
Yamaguchi jeugd team Yamaguchi jeugd team