Mees Bakker van Yamaguchi Noord-Hollands Judokampioen

ingevoerd op 6-4-2009

Afgelopen zondag was er Noord Hollandse Kampioenschappen judo voor de B-pupillen. Van Judokai Yamaguchi (http://www.yamaguchi.nl) waren er 2 judoka’s geplaatst voor dit kampioenschap, Mees Bakker (-34KG) en Lennart van Koersveld (-30KG).

Lennart van Koersveld was als reserve aanwezig en indien er iemand bij de weging niet op kwam dagen of geblesseerd was mocht hij judoën. Gelukkig voor hem viel er iemand af en mocht hij judoën. De 1ste wedstrijd begon hij twijfelachtig maar wist hij op scheidsrechter beslissing te winnen. De 2de wedstrijd werd helaas verloren nu moest de 3de wedstrijd gewonnen worden om zich te plaatsen voor de finales. De 3de wedstrijd werd met overmacht gewonnen. In de finale begon hij meteen tegen de uiteindelijke winnaar en moest hij helaas het onderspit delven. Hij herpakte zich hierna en won de 2de wedstrijd in de finale. Helaas verloor hij de 3de wedstrijd maar eindigde hij wel als 5de. Uiteindelijk een prachtig resultaat!

Mees Bakker was vorige week bij het kwalificatie toernooi als 1ste geëindigd en de verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. De 1ste wedstrijd begon meteen zwaar maar werd gewonnen. De 2de wedstrijd was er weer van een hoog niveau en werd ook winnend afgesloten. De 3de wedstrijd was tegen een stugge tegenstander en werd helaas verloren, maar gelukkig waren de 2 eerder gewonnen wedstrijden genoeg voor een plaats in de finale. De 1ste wedstrijd in de finale werd snel afgesloten met een vol punt. De 2de finale wedstrijd was ook een prooi voor Mees en werd winnend afgesloten. Toen was het tijd voor de beslissende finale wedstrijd. Gelukkig had Mees zijn tegenstander al eerder aan het werk gezien en wist hij precies hoe hij van deze tegenstander ging winnen. In de finale werd de opdracht dan ook perfect uitgevoerd en hierdoor werd Mees Bakker Noord Hollands kampioen.

Namens een hele trotse coach, jongens van harte gefeliciteerd met de prijzen.
Mees Bakker Kampioen Mees Bakker Kampioen
Trotse coach met 2 topjudoka’s Trotse coach met 2 topjudoka’s