Yamaguchi begint goed aan nieuw seizoen Westfriese Judocompetitie

ingevoerd op 21-9-2009

Afgelopen zondag was weer de 1ste wedstrijddag van een nieuw seizoen van de Westfriese Judocompetitie. Yamaguchi, vorig seizoen als kampioen geëindigd, is gepromoveerd naar de 2de klasse van de Westfriese Judocompetitie.

Samen met 5 andere verenigingen uit Noord Holland moesten wij ons om 10 uur melden voor de weging. Deze weging is altijd een spannend moment en helaas gaf de weegschaal in Anna Paulowna iets teveel aan voor onze -50kg judoka (http://www.yamaguchi.nl/pg-23752-7-31469/pagina/regels_voor_de_judoka.html) waardoor we op dit gewicht niemand konden inzetten. Het team is in dit nieuwe seizoen weer aangevuld met nieuw talent en de spanning was op de gezichten van deze nieuwelingen af te lezen.

De eerste partij begon mooi, de lage gewichten werden bijna allemaal met overmacht gewonnen en ook op de hogere gewichten waren bijna alle judoka’s uit Langedijk beter. Uiteindelijk werd deze partij tegen gastvereniging de Uitkomst ruim gewonnen. Tegen de volgende 2 tegenstanders, Dun Hong uit Den Helder en Toradoshi uit Beverwijk, was het spannend tot het einde. Ondanks het feit dat we nieuw zijn in deze hogere klasse liet Yamaguchi zeer goed judo zien. Zeker onze nieuwe aanwinsten lieten zien wat zij in een korte tijd trainen (http://www.yamaguchi.nl/pg-23752-7-29886/pagina/trainingstijden_judokai_yamaguchi.html) al hadden geleerd. Toch werden beide partijen nipt verloren.

Doordat een judoclub uit Hoorn zich op het allerlaatste had afgemeld moest onze club voor de 4de maal zich op de judomat (http://www.yamaguchi.nl/pg-23752-7-31474/pagina/de_tatami_in_de_dojo.html) melden. Asahi San uit Hippolytushoef was ditmaal de tegenstander. Vol adrenaline en zelfvertrouwen stapte onze jongens en meisje de mat op om ook deze partij te laten zien wat ze waard zijn. Nagenoeg alle potjes werden winnend door ons afgesloten en de vele supporters die Yamaguchi waren komen aanmoedigen zagen verrassende worpen en technieken. Deze laatste partij werd overtuigend gewonnen waardoor Yamaguchi 2de in het tussenklassement (http://www.yamaguchi.nl/pg-23752-7-29910/pagina/uitslagen_wfjc_judo.html) staat. Een groot verdienste van onze judoka’s en hun enthousiaste coach.

Judoka’s deze dag; Thomas, Noah, Stijn, Teun, Sophie, Joël, Mark, Lennart, Mees, Rick, Toine, Mack en Patrick onder leiding van Erik van Rijn.

Meer info over de wfjc:
wfjc jeugd wfjc jeugd
wfjc jeugd wfjc jeugd
wfjc jeugd wfjc jeugd
wfjc jeugd wfjc jeugd