Sterke start judoploeg Van der Kolk in eigen huis

ingevoerd op 29-9-2009

ALKMAAR - De judoploeg van Sportinstituut Tom van der Kolk is de West-Friese competitie in de hoofdklasse goed begonnen.

De Alkmaarse vereniging was zaterdag gastheer voor deze openingswedstrijd en ondanks het afhaken van topper Neal van der Kamer - de Heerhugowaarder had in Duitsland een wedstrijd - en de blessures van Jelle van de Berg en Rolf van Baarsen liet het Van der Kolk-team en liet zich niet van de wijs brengen.

De van Kenamju geleende Van de Berg heeft hoogstwaarschijnlijk zijn kruisband afgescheurd en Van Baarsen moest met een zware schouderblessure opgeven.

De West-Friese judocompetitie (http://www.yamaguchi.nl/pg-23752-7-29910/pagina/uitslagen_wfjc_judo.html) kende zijn eerste aflevering in 1974. In het seizoen 2009-2010 doen er zeven teams mee in de hoofdklasse, eerste en tweede klasse en acht ploegen in de derde klasse. Elk team bestaat uit tien judoka’s variërend in gewicht van - 42 kg tot +90 kg.

Van der Kolk won de eerste wedstrijd tegen Bos/Meester uit Hoorn/Enkhuizen met 12-8. Opvallend was de prestatie van Fabian Gahler die in de golden score wist te winnen van Alex Bos die afgelopen jaar voor Nederland op het EK -17 heeft geacteerd. Na de 12-8 zege op Dun Hong uit Den Helder kwam het Alkmaarse team uit tegen Kenamju uit Haarlem, waarmee Van der Kolk een samenwerkingsverband mee heeft. Meteen gehavend team won de thuisploeg met 14-6 werd er gewonnen. Vooral de nieuwe jonge generatie meisjes zoals Christel Keijner, Mieke van de Berg en Robin Granaat konden hun partijen knap winnen.

Na de eerste ronde staan Van der Kolk samen met Rietdijk uit Velsen bovenaan. In de eerste klasse haalde Randers de Geus in de wedstrijdronde slechts een punt uit drie wedstrijden. De Langedijkers kwamen tegen Cees Veen tot een puntendeling en verloren twee keer nipt (12-8) van Kodokan en De Uitkomst.

Tweedeklasser Dojo ’t Loo begon prima aan hun competitie. De Heilooërs kwamen tegen het EBI (Warmenhuizen/Oudkarspel) tot 10-10 en wonnen ruim van Hikiwake (16-4) en het Alkmaarse Hajime (14-6). Voor Hajime werd geen mooie dag. Zij verloren namelijk ook van EBI (12-8) en van Hikiwake (12-8) EBI klopte op hun beurt Hikiwake met 12-8.

In de derde en laagste klasse waren er twee dikke zeges en een nederlaag voor Yamaguchi (http://www.yamaguchi.nl/pg-23752-7-29884/pagina/judoles_in_langedijk_alkmaar_of_heerhugowaard.html) uit Langedijk.

Bron: NHD sport