Yamaguchi succesvol op de Open Alkmaarse Judo

ingevoerd op 20-10-2009

Lennart van Koersveld mocht de spits afbijten tijdens de open alkmaarse. Hij wist met mooie technieken en goed judo ver te komen, helaas heeft hij het niet gered om door te gaan naar de kwart finalles, hij werd 4de van zijn poule en dat is een knappe prestatie. Mede omdat dit hij de jongste judoka was in zijn poule en zijn eerste wedstrijd tot -34 was.

Mees Bakker kwam met sterk judo en een paar mooie technieken tot de finales. Daarin stond trof hij Joël van Os een sterke judoka van Bosmeester, Mees had al eerder verloren vandaag van deze jongen en moest in de finale weer zijn meerdere erkennen. Ondanks een verloren finale mag Mees terug kijken op een goed toernooi.

Daarna was het de beurt aan Mack van der Zel, voor dat hij aan zijn eerste partij mocht beginnen moest we eerst een andere judo jas zoeken want zijn eigen judo jas was te klein. Na die gevonden te hebben kon het toernooi voor Mack beginnen, Mack heeft hard geknokt maar kwam gewoon ervaring te kort om mee te kunnen draaien in deze sterk bezette poule.

Tristan heeft hard geknokt maar komt gewoon ervaring te kort om mee te kunnen komen tijdens dit sterke toernooi, tevens was hij de jongste van zijn poule.

Joël begon sterk aan zijn toernooi door met mooi grond en staand werk zich te knokken naar de halfe finale, hier wachtte een sterke tegenstander van Cees Veen. na keihard geknokt te hebben kwam Joël als verliezer uit deze partij en was daar erg boos en verdrietig over Er toch voor zorgen dat hij zijn koppie weer recht kreeg want hij kon nog steeds kampioen worden, de volgende partij werd verloren en daardoor pakte Joël een mooie 3de plaats.

Abel heeft laten zien een snelle leerling te zijn. Waar Abel eerst moeite had met het pakkingsspel ging dat nu al stuken beter, helaas moest hij gelijk tegen twee sterke tegenstanders en daardoor dus al snel uit het toernooi maar het was al met al een goede leerervaring voor de jonge Abel.

Mark de Jong zat in dezelfde poule als Abel, Mark kwam een beetje traag van start, hij liet elke keer zijn pakking los maar na een goede peptalk ging het de partijen daarna super en wist Mark zich uiteindelijk naar een keurige 3de plaatst te vechten.

Het was een super dag met mooi judo en weer een hoop leerpunten voor de judoka’s.

Tim Schaper