Yamaguchi behaalt 2de plaats in 2de klasse van de WFJC

Team presteert uitstekend in hogere klasse van de WFJC!

Afgelopen zondag, 14 maart, was de slotronde van de Jeugd Westfriese Judo. In deze klasse strijden 9 judoka’s van 1 club in verschillende gewichten in teamverband tegen elkaar. Helaas was de 1ste plaats niet meer te behalen maar met een nipte voorsprong op de nummer 3 was de 2de plaats in handen.

De eerste wedstrijd was tegen Toradoshi uit Beverwijk, de spirit zat er goed in en ondanks een paar kleine foutjes werd er met een ruime voorsprong gewonnen. Uitslag 12-6.

De tweede wedstrijd was tegen de kampioen van onze klasse Dun Hong uit Den Helder, sportiviteit en rivaliteit gaat tegen deze club altijd hand in hand. Ons 1ste gewicht ging helaas verloren hierna werd er 4 keer op rij gewonnen. De oudere judoka’s van Dun Hong zijn helaas net iets sterker dan die van ons en hun wonnen de laatste 4 wedstrijden op rij. Hierdoor was de uitslag 8-10.

De laatste wedstrijd was tegen Asahi San uit Wieringenwerf tegen deze judoka’s bleek wel dat onze judoka’s niet voor niets zo hoog op de ranglijst staan. Met mooie en vooral hele snelle overwinningen werd er met ruime cijfers gewonnen, uitslag 14-4.

Doordat de Uitkomst uit Julianadorp ook 1 wedstrijd verloor werd Yamaguchi knap 2de in deze sterke 2de klasse! Hopelijk kunnen we volgende seizoen weer zo’n prestatie neerzetten! Coaches Tim & Erik zullen er in ieder geval klaar voor zijn!
Yamaguchi Yamaguchi
Yamaguchi Yamaguchi
Yamaguchi Yamaguchi