Mooi judo en 3 prijzen op het Bloembollen judotoernooi (21-04-2012)

ingevoerd op 24-4-2012

Op deze zaterdag mochten Meester Erik en hulpcoach Len 7 judoka’s van Yamaguchi begeleiden op dit zwaar bezet judotoernooi georganiseerd door Judovereniging de Uitkomst in Anna Pauwlona.

In de eerste groep stonden Timm van Etten (-24 kg) en de zusjes Romy en Lisa Hoogland (-30 kg) op de mat. Alle drie stonden goed te judoën maar uiteindelijk waren hun tegenstanders net een maatje te groot.
Toch wel heel goed om je judokunsten, opgedaan tijdens de training, uit te proberen op onbekende tegenstanders. Goed gedaan hoor Timm, Romy en Lisa, ga zo door.

Later op de ochtend moesten Anouk de Groot (-30 kg) Abel de Graaf (-42 kg) en Martin Smit (-42 kg) aan de bak.
Anouk draait al een tijd goed mee op de grotere toernooien en ook deze keer liet ze zien dat er achter die lieve glimlach een echte stoere judoka schuilt.
Na 2de te zijn geworden in haar poule mocht Anouk zich melden voor de kruisfinale.
Helaas kwam ze hier net iets te kort en belandde ze net naast het podium. Toch weer knap werk van deze dame.

Abel en Martin stonden samen met nog 9 judoka’s in de klasse tot 42 kg. Deze 11 werden verdeeld over 2 poules. Abel kwam als winnaar uit zijn poule en Martin werd heel knap 2de in de andere poule dus alle twee door naar de kruisfinale. Met mooi en aanvallend judo lieten beiden zien wat ze waard waren. In het onderlinge duel moest Martin de eer aan Abel laten maar Martin herstelde zich goed door wel de wedstrijd om de 3de plek te winnen. Abel ongeslagen kampioen en Martin heel knap 3de.
De beide coaches liepen over van trots zeker als je weet dat Martin nog maar 1 jaar op judo zit en daar met zijn witte band + groene slip alleen maar oranje en groene banders moest verslaan. Grote klasse van beide heren.

In de middag mocht hulpcoach Len van Koersveld (-38 kg) aantreden.
Van de 24 judoka’s in deze klasse, verdeeld over 4 poules, mochten ook hier de beste 2 van iedere poule door naar de kruisfinale. Len werd 1ste in zijn poule en mocht toen aantreden tegen de Marco de Bruyn, door slim te judoën trok Len de wedstrijd naar zich toe. Doordat Len ook de volgende partij wist te winnen mocht hij het in de finale weer opnemen tegen de sterke judoka Daan Scheeres.
Len gaf deze partij niet uit handen en won met een mooie Wazari. Acht winstpartijen en geen enkele punt tegen gaven Len het ultieme YES gevoel.

Mede dankzij het goede en gezellige coachen van Erik van Rijn (die deze zaterdag toch niets beter had te doen, hahaha) was het een geslaagde dag voor onze judoka’s.

Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit wedstrijdverslag en wil je ook eens meedoen met een toernooi buiten de deur kijk dan even welke wedstrijden er binnenkort worden georganiseerd en geef je op!