Drie 1e plaatsen op Body Action toernooi

ingevoerd op 5-6-2012

Zaterdagmiddag 2 Juni was Yamaguchi met drie judoka’s vertegenwoordigd op het Body action mini toernooi in Schagen. Dit toernooi is special bedoeld voor judoka’s welke nog geen of niet zoveel wedstrijdervaring hebben. Voor Yamaguchi kwamen Jacco en Onno Pellenkoft uit in de gewicht klassen 34 kg. en 36kg. en Anouk de Groot 28 kg. Ondanks dat dit toernooi voor de beginnende judoka bedoelt is waren o.a. Kenamju en Tom v.d. Kolk vertegenwoordigd met een groot aantal toch ook wel erg goede judoka’s.

Onno moest een vijftal wedstrijden judoën in zijn poule, zijn eerste 2 partijen wist hij al snel met een Ippon aan score in zijn voordeel te winnen. Zijn derde partij tegen een judoka van Kenamju wist hij te winnen door zijn tegenstander op de rug te werpen met een mooie Tai o toshi. De vierde partij werd Onno enigszins verast door een overname waardoor hij een Yuko kwam achter te staan, gelukkig wist hij dit snel te herstellen door wederom weer een mooi worp te maken met ippon als resultaat. Ook zijn laatste partij werd met volle punten afgesloten door een houdgreep.

Jacco won zijn eerste 2 partijen met waza-ari (7 punten) aan score, zijn derde partij met ippon uit mooi achterwaartse worp tegen een Kenamju judoka. Bij zijn vierde partij maakte Jacco door een erg mooi linkse tai o toshi waarmee hij de partij met Ippon won. En ook de laatste partij werd winnend uitgespeeld na een waza-ari aan score door een worp, daarna volgde nog een houdgreep maar deze werd verbroken omdat de judoka’s buiten de wedstrijdruimte kwamen. Er werd hierna geen tegen punten meer gemaakt zodat na verstrijken van de wedstrijdtijd deze partij ook gewonnen was voor Jacco.

Anouk moest het tegen 4 tegenstanders opnemen in haar poule. Haar eerste partij werd gelijk gewonnen met een ippon, 2e en 3e wedstrijd werd door Anouk eerst een Yuko gescoord welke daarna gevolgd werd met een houdgreep wat tot de winst leidde. Ook de laatste partij werd gewonnen met Ippon door Anouk’s haar lievelingsworp de vriendjesworp (Kubi nage). Zodoende werden al haar partijen met een 10 judo punten winst afgesloten.

Zo werd op deze middag op het Body action toernooi door alle deelnemende judoka’s van Yamaguchi de eerste prijs in de wacht gesleept! Zo waren er op dit toernooi voor Yamaguchi geen betere resultaten mogelijk.