Het 40ste Bloembollen toernooi 2016

ingevoerd op 19-04-2016

Het 40ste Bloembollen toernooi 2016

In het weekend op zaterdag 16 april in het Multifunctioneel Centrum ”De Veerburg” te Anna Paulowna vond het bloembollentoernooi plaats. Vanuit Yamaguchi zijn er in totaal 7 judoka’s naar dit toernooi geweest. De judoka’s die op dit toernooi aanwezig waren zijn:
Zepp Wit, Mika Venekamp, Kerr Waagmeester, Ian Olij, Sten Holla, Abel de Graaf, Joy Rotgans. Zo was het programma ook ingedeeld over de hele dag.


De A-pupillen wat onder de leeftijd viel van 2007-2009 begonnen om 09:15.
Zepp Wit en Mika Venekamp waren in deze poules geplaatst. Deze mannen kwamen beide door naar de kruis finales waar ze tegen elkaar moesten strijden voor de derde of vierde plek. Hier verloor Mika helaas maar mocht Zepp nog een wedstrijd judoën voor de tweede of derde plek. Deze heeft Zepp helaas niet gewonnen maar nog steeds zeer tevreden met een mooie derde plek.

Kerr Waagmeester kwam uit in de B-pupillen onder de leeftijd van 2005-2006.
In zijn gewichtsklasse waren er ook twee poules. In de poule waar hij ingedeeld was heeft hij drie van de vier wedstrijden gewonnen waardoor hij door ging naar de kruis finale. In de kruisfinale deed hij het heel goed maar mocht het soms toch niet baten. Kerr is uit eindelijke vierde geworden.

Onder de categorie van onder de 15 jaar, kwamen Sten Holla en Ian Olij uit voor Yamaguchi.
Helaas was er in de categorie van -15 geen gewichtsklasse voor Ian Olij. De enige optie was dan om te gaan judoën in de categorie -18 op de gewichtsklasse -66. Na overleg met elkaar hebben we besloten om dat niet te doen. Voor Ian was het toernooi helaas geen optie om zelf te judoën maar ik had in tegenstelling een goede assistent coach.
Sten Holla was erg goed bezig. Het was wel een vrij kleine poule maar hij heeft het toch vier goede potjes gejudood. Van de vier wedstrijden heeft hij er 3 met overtuiging gewonnen. De laatste pot verloor hij helaas maar toch zeer tevreden met een mooie tweede plek.

In de categorie onder de 18 jaar kwam Abel de Graaf uit voor Yamaguchi.
Abel de Graaf heeft besloten om voor het behalen van zijn zwarte band de zo gehete dan-punten te verzamelen bij verschillende toernooien. In zijn gewichtsklasse van -73 waren er twee poules. In zijn eigen poule ging het hem heel goed af, hij heeft hele mooie worpen gemaakt en goede punten gescoord. Hierdoor mocht hij door naar de kruisfinales. Helaas verloor hij hier de eerste pot. Toch mocht hij hier nog voor de 3e plek strijden. Na een zeer zware pot waar hij echt keihard heeft gewerkt kwam hij toch helaas als verliezer uit de strijd. Abel de Graaf is 4e geworden.

Toen kwam de categorie dames onder de 15 jaar.
Voor Yamaguchi kwam hier Joy Rotgans uit in de gewichtsklasse van -40.
Het was voor Joy toch nog een beetje spannend aangezien ze een gewichtsklasse hoger kwam te judoën dan ze normaal gewent was. Toch was het voor haar geen probleem, de eerste wedstrijd werd ze lichte verrast en verloor ze deze helaas. De andere potjes won ze met grote overtuiging, ik knipperde even met mijn ogen en de wedstrijd was al weer over. Joy werd tweede.


Mijn naam is Toine Groot, ik was coach deze dag en heb het zeer naar me zin gehad.

IMAG1200 IMAG1200
IMAG1199 IMAG1199
IMAG1197 IMAG1197