Yamaguchi Winterkampioen

Yamaguchi behoudt voorsprong in Westfriese

LANGEDIJK - Afgelopen zondag, 14 december moesten de judoka’s van Yamaguchi voor de 3de competitie ronde richting Uitgeest. Deze ronde stonden er 3 wedstrijden op het programma. In de Westfriese Jeugd Judo Competitie (http://www.wfjc.nl) judoën 9 judoka’s van ieder een ander gewicht, beginnend bij -24 kilo oplopend tot -55 kilo, tegen een judoka van een andere club.
De eerste wedstrijd tegen Hikewake uit Hoogwoud ging gelijk maar werd op het eind door onze zwaarste judoka’s in het voordeel van Yamaguchi beslist.


De tweede wedstrijd was tegen Van Heest / Landsmeer en vooraf beloofde dit een spannende pot te worden en zou er hard geknokt moeten worden voor de punten. Vanaf het eerste gewicht was het al duidelijk dat de judoka’s erg aan elkaar gewaagd waren. In deze wedstrijd speelde maar liefst 3 judoka’s gelijk. Toch was het Yamaguchi die uiteindelijk de meeste punten had verzameld.

De laatste wedstrijd was tegen gastheer Cees Hoebeke, de judoka’s waren met de 2 eerdere wedstrijden goed op stoom gekomen en begonnen goed aan de wedstrijd. Door goed judo en mooie technieken liet Yamaguchi (http://www.Yamaguchi.nl) duidelijk zien dat het niet voor niets een titelkandidaat is. Want hier ging ook Yamaguchi er met de winst vandoor.
Na deze competitieronde gaat Yamaguchi aan de leiding in het klassement, met nog 2 rondes te gaan lijkt het Yamaguchi te lukken om te promoveren naar de hogere klasse in deze competitie.

Foto via Ina Dekker, met van Links naar Rechts;
Bovenste rij: Tristan de Bruin, Jesse van Koersveld, Coach Tim Schaper, Patrick Pancras, Maarten Niesten, Max Zeijlstra, Gino Soei Toe en Coach Erik van Rijn.
Onderste rij: Remco Heida, Evert van Dijk, Mees Bakker, Lennart van Koersveld, Sidney Bakker, Joël Bakker en Sil van Koersveld.
Yamaguchi jeugd team Yamaguchi jeugd team