Judovereniging Yamaguchi Westfries judo kampioen

ingevoerd op 8-3-2009

Broek op Langedijk – Anna Paulowna, Afgelopen zondag 8 maart moesten de jeugd judoka’s van Yamaguchi uit Langedijk voor de slotronde richting Anna Paulowna. In de Westfriese Jeugd Judo Competitie judoën 9 judoka’s van ieder een ander gewicht, beginnend bij -24 kilo oplopend tot -55 kilo, tegen een judoka van een andere club.



Omdat de kans groot was dat we het kampioenschap binnen zouden slepen was er een grote groep ouders, fans en andere judoka’s meegereisd om ons aan te moedigen.



Als eerste moesten we tegen Van Heest / Landsmeer, deze werd nipt gewonnen met 10-8. De 2de wedstrijd werd met ruime cijfers gewonnen van Hajime uit Alkmaar met 13-8. De laatste wedstrijd was tegen Cees Hoebeke uit Uitgeest, nadat we tegen achterstand aankeken van 1-7 werden door de laatste judoka’s de punten evengoed nog binnen gehaald uiteindelijk werd er gewonnen met 9-7.

Door de goede prestaties dit seizoen is het jeugdteam van Yamaguchi verdiend kampioen geworden. Hierdoor promoveren we naar de 2de klasse. We zullen volgend seizoen vol aan de bak moeten in de 2de klasse om te laten zien dat dit jaar geen toevalstreffer was.
Jeugdteam kampioen Jeugdteam kampioen