Mark de Jong en Joël Bakker pakken prijzen op Noord Hollandse kampioenschappen

ingevoerd op 9-11-2009

Afgelopen zondag waren de Noord Hollandse Kampioenschappen voor de A-pupillen. Van Yamaguchi hebben twee judoka’s zich daarvoor gekwalificeerd door vorige week zondag prijzen te winnen op de voorronde, dit waren Mark de Jong en Joël Bakker.
De jongens moesten vroeg wegen en gezien het feit dat ze net op het randje van het gewicht zaten was dat ook wel goed. De ouders en de coach aan de koffie om wakker te worden en Mark en Joël banjerden al door de zaal om warm te worden.

Mark de Jong mocht beginnen en na een partij waarin hij een beetje slaperig oogde verloor hij deze op een wazari. Hierna werden de coaches naar de hoofdjurytafel geroepen en bleek dat de verkeerde jongens op de mat stonden en de eerste partij telde niet mee.
Hierna begon het echt en Mark was wakker. In de tweede EN derde partij won Mark dan ook met een mooie ippon. Hij zette zijn tegenstanders in beweging en zodra ze naar voren duwde gingen ze eroverheen met een perfect uitgevoerde harai-goshi.
De vierde partij was tegen de uiteindelijk nummer 1. Deze jongen heeft in al anderhalf jaar geen partij verloren en was eigenlijk heer en meester in de poule. Mark verloor deze partij op een wazari maar heeft de hele wedstrijd uitgevochten. Dat kon niet iedereen in de poule zeggen.

De vijfde partij won Mark door op een achterwaartse beweging van de tegenstander een mooie o-uchi-gari te maken en scoorde zo een ippon. De zesde partij was een partij waar het alle kanten op kon gaan. Mark scoorde een yuko en wist de voorsprong te behouden en kon zo door naar de laatste partij voor de 2e en 3e plaats.
De 7(!) partij ging helaas verloren en zodoende werd Mark 3e.

Joël Bakker begon zijn eerste partij door binnen 30 tellen met een houdgreep te winnen. In de tweede partij maakte Joël een mooie harai-goshi en scoorde hiermee een wazari waarna het de boel mooi afmaakte met een houdgreep.
In de derde partij probeerde de tegenstander elke keer een tani-o-toshi te maken. Joël nam dit tweemaal goed over en scoorde ook tweemaal een wazari waardoor de wedstrijd naar hem ging.
De vierde partij was de finale, helaas ging Joël hier snel op zijn rug door een goed getimde tani-o-toshi. In de laatste partij voor het zilver of het brons. Joël kwam hier snel op achterstand met een wazari, echter wist hij zich te hervinden en won de partij uiteindelijk met een houdgreep waardoor Joël met het zilver naar huis mocht.

De coach was zeer tevreden met de 100% resultaat en het mooie judo dat beide heren hebben laten zien. Op naar het volgende toernooi.
Joel Bakker op het podium Joel Bakker op het podium
Mark de Jong op het podium Mark de Jong op het podium
Trotse coach Trotse coach