Yamaguchi pakt prijzen op Open helderse 2009

2e en 3e plek voor onze judoka’s

Afgelopen zaterdag 21 november was de Open Helderse, hier komen in 2 dagen meer dan 750 judoka’s bijeen om hun kunsten te tonen.

Namens Yamaguchi ging er een kleine delegatie richting Den Helder, het begon ’s morgens om half 10 met Joël Bakker. Na 2 eenvoudig gewonnen potjes in de poulefase raakte hij in zijn 3de wedstrijd geblesseerd. De winst ging naar de andere judoka (http://www.yamaguchi.nl/pg-23752-7-31469/pagina/regels_voor_de_judoka.html), Joël had zich wel geplaatst voor de finale, maar was te geblesseerd om door te gaan. Helaas einde toernooi.

Mark de Jong mocht daarna op het toneel verschijnen, nadat hij 2 weken terug 3de werd op de Noord Hollandse waren de verwachtingen hoog gespannen. De poulefase begon goed met 4 overwinningen, daarna mocht hij door naar de finale, de kwart finale werd gewonnen, helaas ging de halve finale tegen een erg sterke judoka, Bruno van Beek, verloren. Hierna moest Mark nog 1 wedstrijd voor de 3de plaats, deze werd keurig gewonnen en zo greep Mark de 3de plaats.

Als laatste was Yamaguchi’s (http://www.yamaguchi.nl/pg-23752-7-29885/pagina/judoinfo_judokai_yamaguchi_algemene_informatie.html) Lennart van Koersveld aan de beurt, hij begon zijn poulefase goed met 2 winstpartijen de 3de partij werd helaas op beslissing verloren. Toen volgde de finales, die hij mocht beginnen in de kwart finales. De kwartfinale werd binnen 10 seconden gewonnen met een vol ippon.

In de halve finales werd de tegenstander binnen de minuut met een prachtige combinatie verslagen. Toen werd het Lennart duidelijk dat hij in de finale stond en moest gaan judoën voor de 1ste of 2de plaats kwam er een grote glimlach op het gezicht van Lennart. De finale werd vol overgave gejudood helaas verloren maar dit mocht de pret niet drukken. Een 2de plaats op de Open Helderse is een top prestatie!

Wil je ook weten of judo de sport voor jou is? Kijk dan op onze website bij de trainingstijden (http://www.yamaguchi.nl/pg-23752-7-29886/pagina/trainingstijden_judokai_yamaguchi.html) en kom langs als je durft!

Deze tekst is geoptimaliseerd (http://www.kantoor260.nl/pg-7172-7-32176/pagina/zoekmachine_optimalisatie.html) voor google.
Lennart met zijn prijs op de open helderse! Lennart met zijn prijs op de open helderse!