Yamaguchi aan zee...

ingevoerd op 8-6-2010

Dit jaar bestaat Dojo ’t Loo 25 jaar, ter ere hiervan werd er op het strand een teamtoernooi georganiseerd met een mooie toernooinaam; Dojo aan Zee. Yamaguchi was 1 van de 4 teams die aan dit speciale evenement mocht deelnemen. Het team bestond uit 16 judoka’s met als lichtgewicht de -21KG en als zwaargewicht de +90 klasse, leeftijdseisen waren er niet, er moesten alleen 3 meiden/dames in het team staan.

De eerste wedstrijd mochten we tegen de judoka’s van Cees Hoebeke uit Uitgeest. Bij de lichtere judoka’s gingen het redelijk gelijk op en werden er over en weer punten gescoord bij de oudere judoka’s bleken onze jongens toch iets meer talent in huis te hebben en kon de winst naar Yamaguchi worden getrokken.

De 2de wedstrijd was tegen Dojo ’t Loo, deze gastheer had de eerste wedstrijd verloren en moest op hun eigen toernooi natuurlijk revanche nemen. Helaas waren wij niet tegen de scherpte en klasse van Dojo ’t Loo opgewassen en werd er met grote cijfers verloren.

Toen de 3de wedstrijd tegen Randers de Geus, Randers had al hun wedstrijden tot nu toe gewonnen dus we wisten dat het zwaar zou worden! Slimme koppen van ons team hadden al berekend dat als wij van Randers zouden winnen we toch nog kampioen konden worden. Dit was niet tegen dovemansoren gezegd want de eerste wedstrijd werd meteen gewonnen. Hierna werd er helaas meer verloren dan gewonnen en moesten we de winst aan Randers gunnen.

Uiteindelijk 3 wedstrijden op het strand mogen judoën met en voor judoka’s, familieleden en andere (toevallige) toeschouwers. Het was een fantastische locatie, bij strandtent Jaffa in Bakkum met een geweldige en ontspannen sfeer. Een goede promotie voor het judo.

Met een prachtige medaille voor onze 3de plaats om onze nek gingen we net voor de regendruppels uit richting Langedijk. Al met al een erg geslaagde dag, hopelijk komt er volgend jaar een vervolg.

Onze judoka’s deze dag;

-21KG - Anouk de Groot
-24KG - Owen Bakker
-27KG - Noah Eelman
-30KG - Sofie Geerse
-34KG - Lennart van Koersveld
-38KG - Mark de Jong
-42KG - Lisa Groen
-46KG - Nick van Keulen
-50KG - Toine Groot
-55KG - Patrick Pancras
-60KG - Gino Soei Toei
-66KG - Mack van der Zel
-73KG - Bob Pieters
-81KG - Erik van Rijn (http://www.judopak.com)
-90KG - Tim Schaper
+90KG - Ruud Vreeker
judo aan zee judo aan zee
judo aan zee judo aan zee
judo aan zee judo aan zee
judo aan zee judo aan zee
judo aan zee judo aan zee
judo aan zee judo aan zee
judo aan zee judo aan zee
judo aan zee judo aan zee