Kids van Yamaguchi 1ste met de sportweek!

Afgelopen week stond de Langedijker Sportweek weer op het programma. Voor de 5de keer deed er namens judovereniging Yamaguchi een kids team mee. 16 Kids teams streden in 3 verschillende dagen voor de eervolle 1ste plaats.

Op woensdag stond er voor de kids de loodzware prutrace op het programma. Rondom de voetbalvelden van DTS werd er door de (prut)sloten gerend. Na een spannende ronde bleek dat Yamaguchi een 2de plaats had behaald.

Op zaterdagmiddag mochten de kids meedoen aan de beddenrace, 45 minuten lang werd er met de verschillende teams gestreden. Het duwen was voor de kleine judoka’s nog erg zwaar maar werd als erg leuk ervaren. De uitslag liet even op zich wachten maar op zondag bleek dat de kids met dit onderdeel 1ste waren geworden. De coach had er zijn twijfels bij, maar volgens de jury klopte het echt.

Op zondag als afsluiting een prachtig 6-kamp. Tussen de buien door werd hard gestreden, al was het erg jammer dat het weer niet iets beter was. Na de 6 diverse onderdelen en een heerlijke douche stonden de judoka’s met spanning te wachten voor de prijsuitreiking. En voor het eerst in 5 jaar werd er eindelijk de 1ste plaats behaald! Een prachtig prestatie, volgend jaar zal Yamaguchi er weer bij zijn.




Yamaguchi Yamaguchi