Richard Boos van Yamaguchi is Jeugd judoleider

ingevoerd op 11-11-2010

Zondag 31 Oktober is Richard Boos geslaagd voor de opleiding Jeugd judoleider van de Judobond Nederland. Voor de cursus zijn een aantal cursusdagen opgesteld waarin door professionele docenten wordt lesgegeven over de theorie en praktijk achter het lesgeven in judo.

In het theoretische gedeelte worden de achterliggende methodieken en de opbouw voor aanleren van judotechnieken behandeld. Bij de praktijk wordt er gekeken naar het lesgeven en ook de veiligheid is hierbij een van de belangrijkste punten van de opleiding.

Er moeten voor de opleiding een aantal zogenaamde (pvb’s) proeven van bekwaamheid worden gehaald. Waarin de theoretische en praktische kennis wordt getoetst.

Ondermeer was hiervoor vereist ongeveer een jaar stage te lopen onder leiding van een gediplomeerde judoleraar B. Na het opgestelde aantal lesplannen geschreven en lessen uitgevoerd te hebben bij judovereniging Hajime in Alkmaar kon het laatste verslag worden ingeleverd.

Als afsluiting moest er dan nog een examenles worden gegeven aan 12 judoka’s waaronder Rick Keppel, Siem en Niek Evers, Mees Bakker, Mark de Jong, Lennart van Koersveld en Nick van Keulen van Yamaguchi met als lesdoelstelling het verbeteren van de tai-otoshi onder beoordeling van drie examinatoren van de Judobond Nederland. Na de les en het reflectie-interview met vragen over kennis, keuze van opbouw en veiligheid bleek Richard geslaagd te zijn.
Richard Boos Richard Boos